08-07-13 12.10

Min Alick thebaux remy clemont deux. Kan tyvärr inte förklara vad det betyder då det är ett internt skämt/smeknamn för min hubby. Sen vet jag bara vad det första ordet står för det andra är nonsens-franska som han bara kom på sådär. Hahah! Om alla bara hade haft en ''Alick'' i sitt liv så hade deras dag börjat med skratt. 

Var iväg hos min patient i Domsten då jag skulle gå igenom medicinlistan och fixa till själva medicindosan. Det här är också en man som gör mina dagar bra. Hans leende och den fina glimten i ögat lyser upp mina arbetsdagar. Att vara allvarligt sjuk och fortfarande ha orken till att skoja och skratta.. Det får mig som nästan är fullt frisk att skämmas över mina små ynkliga ”problem”. Man lär sig verkligen att uppskatta livet när man arbetar med sånt.

Kom hem för en stund sen och ringde då in till vårdcentralen då jag har tre st. infekterade nagelband och det svider. Det här är den negativa delen med själva arbetet. Att tvätta sina händer och sen sprita dem en ca. 30 gånger om dagen gör så att nagelband spricker och händerna blir torra. Att smörja in sina händer efter vartenda sprit tillfälle hjälper fan inte. Får nog någon receptbelagd kräm.

Tänkte även ta upp det här med att vi inom vården varken får ha långa naglar eller bära nagellack.. Tidigare höll jag med då bakterier sätter sig mellan sprickorna som uppstår i själva lacket när det torkat. Idag tycker jag att det här är lite halvt löjligt i och med att vi alltid bär handskar när vi handskas med patienter osv. Hur tråkigt är det inte att vi ALDRIG hinner sätta på nagellack eller få någon fin manikyr innan det är dags att göra sig av med det? Vet inte hur många gånger jag suttit på bussen på väg mot jobb med bomull och aceton i handen. Målade precis mina naglar i färgen ''Nude'' då den är väldigt diskret och inte så märkbar. Läser min chef det här inlägget så får hon ta med sig en flaska aceton till jobbet för jag tänker gå dit med målade naglar. Tänkte dela med mig utav ideen till alla andra usk/skk/dkk där ute. Måla naglarna i färgen nude och ingen märker.

Power to the nagellack!

Testade GTs nagellack och är halvt nöjd. MKS håller längre.


Kommentarer
Maria säger:

Jobbar också inom vården och krämen som apoteket säljer för händerna är grym! Sen beror det på, själv arbetar jag endast med en brukare och hon ÄLSKAR att vi har nagellack, men det är ju från jobb till jobb, sedan tror jag om jag minns rätt att man får ha nagellack men inte färger, man kan ha "neutrala" färger. :-) Kul att du fått massor med arbete ! Ta hand om dig

2013-07-08 | 17:11:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback