13-06-13 21.48

Promenera ner till ICA tidigare då jag behövde handla med mig lite rabarber hem. Varit sugen på rabarberpaj rätt så länge och det fick vara nog idag. Tog mig en ca 40 min att fixa ihop och den smakar himmelskt. Verkligen.

        Fyllning:

  • 8 st Rabarber
  • 1 1/2 dl Socker
  • 2 tsk Kanel
  • 3 msk Potatismjöl

Skala och hacka rabarbern, sprid ut det i en ungs form, strö på de torra ingredienserna och blanda sedan ihop allt noga. Ni undrar säkert varför potatismjöl ska i men det är så att rabarbern inte ska bli så vattnig. Det torkar ut rabarbern på något konstigt sätt och sen så smakar det inte något.

         Degen/Skalet:

  • 250 g Margarin
  • 6 1/5 dl Mjöl
  • 2 dl Socker
  • 2 dl Havre/Kokos

Blanda ihop de torra ingredienserna först och blanda sedan i smöret. Försök arbeta bort smörklumparna för det blir inte riktigt gott annars och smakar bara smör. När det är klart så strör du degen över fyllningen och in i ungen (20 min, 225 grader).

Tillbehör: Vaniljglass eller Vaniljsås.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback