08-08-13 02.30

Sitter här och är super irriterad. Ok..Vi börjar med något positivt först. Var ledig idag så jag la ner min tid på Baily och på min lägenhet. Imorgon har jag jobb från kvart i åtta till halv ett vilket är sjukt skönt.  

Tillbaka till min irritation. Det värsta jag vet är människor som anser sig vara bättre än alla andra när de egentligen inte är hälften så bra som de påstår sig vara, människor som inte kan mind there own fucking business och sist men inte minst människor som yttrar sig om saker som de inte har en gnutta kunskap om och sedan envisar om att de har rätt. Det här är individer som jag lätt vill sätta mina händer runt halsen på. Var på besök hos mamma och hon hade en vän som trodde sig veta så mycket om politik, religion och historia. Den här personen var helt ute och cykla och jag var bara tvungen att öppna min mun. Människor som känner mig bra vet att de aldrig ska ge sig in i ett argument med mig om det är så att det handlar om just de tre punkterna som den här människan prata om. Det här är mitt område. Vet jag inte så medger jag det men är det något jag kan.. Säg inte emot mig då.  

Det var judarna som dödade Jesus och det står i Bibeln. 

First of all tolka inte något heligt på ditt sätt utan tolka det på det sättet som det ska tolkas på. Är du osäker så kan du alltid vända dig till prästerna för att fråga om just den här punkten och varför det här står med i den heliga boken. ''Judarna dödade herren Jesus liksom de dödade profeterna, och oss har de förföljt. De trotsar Gud och är fiender till hela mänskligheten. (1 Tess 2:15:). Det enda det judiska folket gjorde som var fel var att förneka att Jesus var Messias och att de vägra ta till sig honom eller det han lärde ut men de dödade inte honom. Det var faktiskt soldater från romarriket som dödade honom då de fick de som order från deras kung som var under överprästernas från den romersk katolska kyrkans påverkan. De romerska överprästerna utnyttjade befolkningen på pengar. De byggde upp sina tempel med folkets pengar och de lärde ut religionen på sitt eget sätt. Jesus kom till jorden för att lära oss om Gud. Den rätta läran. Det här sa emot vad den katolska kyrkan lärde ut och därför ansåg överprästerna att han var ett hot för dem. De fick honom dödad för de. Det här under kommer ifrån en riktig präst. Vi har alla olika åsikter om vem som tog hans liv men man kan inte ignorera fakta.

''Att däremot inte det judiska folket som helhet accepterade honom som Messias (Joh 1:11) är inte så konstigt, eftersom han inte  kom som den segrande krigarkonung som bibelns profetior berättat skulle komma. Och det var inte heller allmänhetens oförmåga att acceptera en landsortssnickare som blivande världshärskare som ledde till Jesu död, utan den styrande politisk/religiösa klickens beslut att inför den romerska ockupationsmakten framställa Jesus som ett potentiellt politiskt hot - en uppviglare som kunde ställa till med revolt. Även om det utan tvekan fanns fler orsaker till att dessa religiösa ledare föredrog att Jesus röjdes ur vägen (bland annat fanns risken att hans kritik i längden skulle kunna underminera deras egen ställning) så kan rädslan för en allvarlig konflikt med romarna mycket väl ha varit uppriktig, och historien visar att den var fullt befogad. Det dröjde inte många år förrän folket i Jerusalem gjorde uppror mot romarna och det blev en revolt som kom att sluta med att "den heliga staden" jämnades med marken. Så när bibeln talar om att "judarna" inte tog emot honom, står uttrycket "judarna" inte för folket utan för den politiska ledningen i landet (på samma sätt som att vi använder uttrycket "amerikanerna" när vi syftar på den amerikanska regeringens beslut och agerande).''


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback