20-09-13 00.23

Vaknad vid klockan åtta, tvättat, stor städat och stor handlat. Nu sitter man här helt död. Jag vet inte riktigt vart jag ska starta då det hänt en del runt om mig under mina blogg-frånvarande dagar. Vi kan ta min korta ”semester” nu och sen så återgår vi till vardagliga blogg-inlägg efter det här. 

Den 14 åkte jag iväg till Uppsala då jag skulle besöka min. Jag var framme i Stockholm vid klockan två och där stod världens bästa och vänta på mig då vi skulle åka tillsammans in till Uppland. Uppland haha.. Vi gick hem och tog det lugnt en stund och sen gick vi runt i stan då jag aldrig har varit i den staden tidigare. Vi spenderar alltid vår tid inne i Stockholm annars. Det är en väldigt mysig stad och jag tror nästan att jag hade kunnat bo där. NÄSTAN. Vi var och åt på någon taco bar och efter det blev det en runda inne i Domkyrkan. Vilken magisk plats. Min första tanke när jag steg in i kyrkan var Fadime Sahindal.. Det var här avskedet av Fadime ägde rum (2002).   

Jag har burit med mig den här starka kvinnan i hjärtat sedan jag var tolv år. Hon är en symbol för mig och för flera tusen unga utländska tjejer. Hon symboliserar mod och självständighet. Hon är en symbol för frihet. Det här är en kvinna som aldrig kommer glömmas bort utav den svenska befolkningen. Inte heller ska vi glömma Sara och Pela som föll offer för hedersmord ett par år innan Fadimes död. 

Efter att vi hade varit i Domkyrkan så begav vi oss hem. En gemensam vän till oss skulle komma på besök för att hälsa på och äta middag med oss. Han stod för maten och han är bäst. Blev pasta, kräftstjärtar och dillsås. Gott. Vi tittade på fotboll, pratade och bara var. Vår vän gick hem och vi la oss ganska så tidigt den dagen. Den 15 gick han iväg till universitet för att plugga och under tiden så städade jag, lagade mat och gjorde mig själv i ordning. Han kom hem, vi åt och sen så var vi bara lata.

Mot kvällen gick vi till en italiensk restaurang vid namnet Il Forno Italiano. Vi fick tre olika rätter serverade plus efterätt. Jag höll bokstavligt talat på att spricka. En pasta rätt, en fisk rätt och sist kom de ut med en kött rätt. Deras mat är utsökt och är man uppe i Uppsala så är det definitivt en restaurang som man borde besöka. Väldigt mysig atmosfär, fontän som står mitt i uteserveringen, mysig belysning och sen har de även värmelampor så man slipper frysa häcken av sig. De får 8/10 i betyg. Varför? Jo, de hade en ny anställd som var för på gästerna vilket gjorde det lite awkward. Men sen var hon ny på jobb. But still.

Åkte hem den 16 vilket var lite tråkigt. But it is what it is. 

 
Nej, det är inte skumm i en talrik på bild nummer två haha. Jag har ingen aning om vad det där var för skumm men under låg det ravioli vilket faktiskt smakade as gott. Definitivt en restaurang som jag kommer besöka igen.  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback